19.1.10

Amb tots els sentits: Anna Roig i l'Ombra de Ton Chien

Una assassina en sèrie, la musa d’un poeta que ha deixat d’escriure, una parella gran que es troba en una agència matrimonial, mariners i sirenes, un enamorat silenciós… Situacions i personatges que Anna Roig i l’Ombre de Ton Chien ens descobreixen en forma de cançó.

Perfecte per començar l'any.

Ja feia més de 3 primaveres que Anna Roig juntament amb 4 músics més del Penedès van crear el projecte de l’Ombre de Ton Chien, l’ombra del teu gos, caracteritzat per l’adaptació de la cançó francesa als nostres dies i cantada tant en francès com en català. En un principi, versionaven fins que van decidir donar un pas endavant, aprofitar les lletres que Anna tenia guardades i adaptar-les.

El 30 de desembre van presentar el seu primer disc a l’FNAC, amb una desena de cançons pròpies.

Cançons en català, cançons en francès… l’Anna Roig, de mare francesa, ha crecut personal i artísticament fusionant amb tota naturalitat les seves dues cultures. Les seves composicions li han fet merèixer tot un seguit de premis a les seves lletres i a la seva posició de cantautora. Anna ja havia presentat un primer espectacle en solitari a sales de la ciutat de Lyon (França), on va ser rebuda amb entusiasme. Una estada a França per un erasmus la va empènyer a l’estudi i a la revisió dels grans autors.

Segons explica ella mateixa: "Trobo que la cançó francesa aglutina dues disciplines que m'encanten: la música i el teatre. Quan vaig descobrir que es podien interpretar les cançons, que es podien explicar històries amb cançons vaig dir: he trobat el que m'agrada".

Aquesta proposta innovadora en el panorama musical català entèn les cançons com a petites poesies o històries que s’expliquen tot cantant. Amb l’objectiu de reflexar aquesta concepció, el seu espectacle combina de manera fluïda recursos tant musicals com teatrals. L’Anna Roig presenta acuradament cada peça i es posa a la pell dels i les protagonistes de les cançons desprenent un fort magnetisme escènic fent-nos viatjar per sentiments, paisatges i emocions. Poc a poc, el públic va coneixent i entenent un imaginari particular basat en les relacions humanes, en coses molt properes a tothom, explicades des d’un punt de vista planer, fresc i espontani que no deixa de banda un cert esperit crític.

Vesteixen els espectacles amb "una presentació adequada, una manera d'intrepretar-la també adient perquè les històries que volem transmetre amb cada cançó doncs que arribin al públic de la millor manera possible. Aquesta és una mica l'herència de la cançó francesa que ens ha quedat i en aquesta li hem afegit el nostre bagatge musical com a músics".

L’Anna Roig i l'ombre de ton chien està format per Anna Roig com a lletrista i a la veu, Magí Batalla a la guitarra, Carles Sanz als teclats, Carles Munts al contrabaix i Ricard Parera a la bateria. Cinc músics que es complementen per a presentar un projecte musical de molta qualitat, amb arranjaments vitals i eclèctics que abarquen sense complexos sonoritats tant del jazz com del pop.

Per més informació: http://www.myspace.com/annaroigilombredetonchien

Article escrit a partir de l'entrevista a RTVE, a Vilaweb i a blocs i d'altres webs que corren per la xarxa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario