17.3.10

Bikimel, en clau rockera

Poc es coneix, ara per ara, a Bikimel. A partir d’alguns articles, he pogut fer aquesta petita resenyeta d’ella:

La cantautora sabadellenca, Vicky Clascà debuta amb el treball Stat Jònic (Temps Record, 2009). Segons la mateixa Vicky, el nom de l’àlbum s’explica com a aquell estat d'ànim de quan estàs atrapat en una situació de transició.

L’àlbum és un recull de temes que van del folk al rock, amb especial atenció a la veu. El seu trajecte musical de reminiscència nord-americana; han fet que el blues, el soul i el folk prenguin gran part del protagonisme en la interpretació i composicions de Bikimel.

Vicky de Clascà va començar a gravar el disc el setembre de 2008 i ha passat gairebé un any enllestint la producció. "Ha estat com un exercici. Tenia una idea d'un so quan vaig començar a fer el disc, però al final el resultat ha estat un altre. Quan vam acabar de gravar-lo no n'estava prou convençuda i he afegit alguns retocs".

Segons una crítica de Lluís Gendrau, periodista i director editorial del Grup Enderrock, es tracta d’un regal d'una dona guerrera pel qual ha valgut la pena esperar.


La producció ha estat a càrrec del cada cop més reclamat Ricky Falkner (Love of Lesbian), amb qui ha plantejat una coproducció. I el resultat és una sonoritat que ens mostra una Bikimel acústica i orgànica, sense perdre l'essència de cantautora rockera, amb la particular veu d'una seductora irresistible.



Les dotze cançons del primer àlbum de la finalista del concurs Sona 9 (2007) respiren naturalitat i van directament als sentiments, mentre escruixen les cordes de la seva guitarra. En la seva plasmació hi podem sentir unes influències del folk-rock nord-americà, que l'emparenten amb veus com la de Sheryl Crow.




Bikimel és melosa i rebel per la seva manera d'explicar històries, amb les botes posades i uns cabells llargs que es rendeixen a l'aire. A "Stat jònic" cada cançó pensada i esculpida és com una besada als llavis o una mossegada al coll d'una amazona del pop català.

Bikimel ha participat en el Festival de Tastautors, a l’Acústica de Figueres, i al SAM de Sabadell entre d’altres.

Concerts acústics acompanyada de un pedal loop, o bé directes elèctrics amb una banda al complert, són les diverses maneres d'entendre i disfrutar la música en viu de bikimel.

més info: www.bikimel.com i el tenim íntegre a l'Spotify.

Aquí teniu una entrevista de RTVE:


Font: IcatFM – Lluís Gendrau i Paupaterres

3 comentarios:

  1. L'he descobert fa ben poc. Sublim !
    Amb el teu permís en faig una ressenya a un dels meus blocs.

    ResponderEliminar
  2. I tant! M'alegra que t'hagi agradat! Gràcies.

    ResponderEliminar
  3. Ressenyeta dius? Coi nena! ho has brodat! T'ha quedat genial!
    :)

    ResponderEliminar