25.5.09

La mirada femenina de Coralie Clément


Amb 26 anys, Coralie Clément ja té tres albums publicats. La cantant francesa, emmarcada en la nova generació de l’anomenada Nova Chanson Française, neix en el si d'una família de músics.


Pare clarinetista i, ella, al violí des dels 6 anys. El seu germà, Benjamin Biolay, també cantant, ha composat i produït tant el seu disc de presentació com els dos següents.


Entre les seves influències reconegudes està Françoise Hardy, Jane Birkin i Serge Gainsbourg, d’aquí la forta reminiscència de la Chanson francesa, amb noves aportacions com ara la bossanova, aconseguint un estil mel·lancòlic i, alhora, poètic.


El nou àlbum és del 2008 i s’anomena Toystore per la quantitat d’instruments de joguina que es van usar durant la grabación: ukeleles, melòdicas, maraques, shakers. Segons Clément: “Al principi no vaig entendre-ho però desprès em vaig adonar que els sons eren molt interessants i, sobretot, anaven molt bé amb la meva veu”.


Coralie ha participat en diferents bandes sonores com Algú ha de cedir i, segons he pogut llegir, és possible que al septembre comenci a rodar la seva primera pel·lícula com actriu. Segons una entrevista a la Rolling Stone Argentina: “El cinema és la meva altre passió. Estimo les imatges, les fotos, les històries… Cantar i actuar, en definitiva, és quasi el mateix”.


Mentrestant ens acontentem (i sobradament) en poder-la sentir cantar jugant.


Més info:

www.coralieclement.com

www.myspace.com/coralieclement

Fonts:

Rolling Stone Argentina